2022 Yılı Ödüllü Tasarımcılar ve Tasarımları

Merhabalar 99 Design isimli sitenin 7 yıldır düzenlediği etkinlikte 2022 Yılı Ödüllü Tasarımcılar ve Tasarımları netleşti. Birbirinden başarılı çalışmalar ve dünyanın dört bir yanından katılan tasarımcılarla dopdolu bir içerik.

Altı jüri üyesi seçilen yarışmacılar kategorilere göre ayrılıyor. En iyi marka tasarımı, ambalaj tasarımı, dijital içerik tasarımı, en iyi illüstrasyon tasarımı gibi alanlarda ödül alan tasarımcıları ve yaptıkları tasarımları ilham alabilmek adına listeliyoruz. İşte 2022 yılının en iyi tasarımcıları.

En İyi Marka Tasarımı

Pin
Tasarımcı Anastasia S.

Anastasia S. bu yılın en iyi marka tasarımcısı seçilmiş. Vegan dondurmalar üreten bir şirkete yaptığı bu tasarımlar ile oldukça dikkat çekmiş ve beğeni toplamış gibi görünüyor. Anastasia S, üzerinde çalıştığı her projeye özgünlük katıyor ve markalara eğlenceli bir kişilik katıyor.

Pin

Bu markalaşma süreci aslında yalnızca bir logo ile başlamış. Daha sonra Anastasia eğlenceli bir maskot ortaya çıkartmış. Hem nostaljik hislerle hem de markanın eğlenceli yüzünü ortaya çıkararak iyi bir marka tasarımı yarattığı ortada.

Pin

Çok yönlü ve uyumlu bir renk paleti seçilmiş. Markanın değerlerini ve hedef kitlesini doğrudan temsil eden bir çalışma olmuş. Tipografi ise bu nostalji duygusunu çok dengeli şekilde besliyor. Ne aşırıya kaçılmış ne de çok uzak kalmış tam kararında bir yazı tipi ile bu marka tasarımı ödüle layık görülmüş.

En İyi Baskı İçin Tasarım

Pin
Tasarımcı Anselmo Alef

Anselmo.alef Brezilya’lı bir tasarımcı. 15 yıldan fazladır tasarım sektörünün içerisinde çalışmalar sunuyor. Son yıllarda çalışmalarını 3 boyutlu içerikler üzerine kurguluyor. Bu 3 boyutlu tasarımlarını profesyonel olarak aldığı projelere de entegre etmeye başlamış. 

“Viski Renkli Camlar” isimli bir kitabın kapağı için bir tasarım yarışmasına katılıyor. İşte ortaya yaratıcı ve ödüle koşan bu tasarım öyle çıkıyor. Anselmo şöyle açıklıyor: “İyi bir başlık her zaman çok sayıda görsel fikir getirir. Bu tasarım için pek çok farklı yazı tipini denediğini de ekliyor.

Pin

Cam kırıklarının harflerin formunu bozması ve tasarımı destekleyen bir unsur olarak kullanılması oldukça yaratıcı bulunmuş olsa gerek bu dalda ödülü almaya hak kazanmış.

En İyi Dijital Tasarım

Pin
Tasarımcı Adam Marsh

Adam Marsh markalaşma ve dijital tasarımlar üzerine çalışıyor. Tasarımlarının merkezinde problem çözmek yer alıyor. Sade, temiz ve kolay anlaşılır tasarımlar için epey antrenman yapmış. 

Pin

Uygulamanın insanların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma misyonu ve amacından, ilham alan Adam bu uygulama tasarımını ortaya çıkararak ödülü alıyor.

En İyi Ambalaj Tasarımı

Pin
Tasarımcı Luz Viera

Luz Viera Kolombiya’lı bir freelancer tasarımcı. Ayrıca iyi bir illüstratör. İnfografikler, haritalar ve ambalaj tasarımları üzerinde çalışıyor. Odaklandığı şey ise tasarım ile hikaye anlatabilmek. Tasarım projelerinde çalışırken arka planda her zaman Disney, Sia veya K-pop çalma listeleri çalıyormuş. 🙂 

Pin
Pin

Nutrisi markası Luz ile çalışma kararı alıyor. Ona iyi bir tasarım özeti sunuyorlar. Ortaya bu çikolata yiyen, davetkar ve sevimli ayı çıkıyor. Tasarımın ödül almasına neden olan en önemli unsurlardan birinin de tasarımdaki detaylar olduğunu söyleyen jüri üyeleri bu ambalajı ödüle layık görmüş.

En İyi İllüstrasyon Tasarımı

Pin
Tasarımcı Illia Kolesnyk

Illia Kolesnyk Sanat  Akademisi’nde okuyan genç bir tasarımcı. Çocukken boyalarla oynamayı çok severdi ve şimdi daha profesyonelce oynamaya devam ediyor. Çocuk çizimlerinde samimiyetten ilham aldığını söylüyor.

Almanya da hizmet veren  dijital medya ajansı Wurzelwerk için oluşturduğu bu tasarımlar ile ödüle ulaşmış.

Pin

2022 Yılı Ödüllü Tasarımcılar için birkaç farklı kategori daha mevcut ancak onları bu yarışmayı düzenleyen 99 Design’dan takip edebilirsiniz. Makaleyi okuduğunuz için teşekkürler. Bu listede sizin favori tasarımcınız hangisi olurdu? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorum yapın

1