Haruko Hayakawa Brooklyn’den bir CGI sanatçısı ve yaratıcı direktör. Tüketici kültürü, markalar ve nostaljiyi ele alan etkileyici ve biraz da garip görseller yaratmada uzman. Haruko Hayakawa, sanata ve yaratıcılığa olan ilgisini çocukluğundan beri taşımıştır. Kariyerine Superunion’da ortak yaratıcı direktör olarak başlamadan önce The New York Times, Bon Appetit ve Casa Noble gibi müşterilerle çalışmıştır.
DeviantArt ve Shadowness gibi dijital sanat platformlarının popüler hale geldiği yıllarda Bryce adlı bir 3D peyzaj programı için bir eğitim içeriğiyle karşılaşıyor. O andan itibarende işler ciddileşiyor.
“O andan itibaren bağımlı oldum ve sonunda Cinema 4D R8’i öğrenmeye başladım,” diyor. “Okul dışındaki her dakikamı robot ve Gundam modelleri yapmayı öğrenmek için harcardım. Final Fantasy’den çok etkilendim ve onların güzel karakterlerini ve dünyalarını nasıl yaratacağımı öğrenmek istedim.”
Haruko Hayakawa
Haruko, Görsel Sanatlar Okulu’nda 3D, hareket ve VFX üzerine eğitim alacak, ancak endüstrinin ona uygun olmadığını hissetmesi üzerine daha sonra okulu bırakacaktır. Bunun yerine, markalama ve ambalaj üzerine odaklanarak tasarım alanında BFA derecesini tamamlamıştır. Fotoğraf endüstrisinde gıda stilisti olarak ajans çalışmaları ve freelance işleri arasında gidip gelmenin ardından, nihayetinde tasarım ve markalamaya geri dönmüştür.
2019’un sonunda bağımsız çalışmaya başlamak için ortak yaratıcı direktörlük görevimden ayrıldım. “Ambalaj müşterilerim, tedarik zinciri sorunlarıyla boğuşuyorlardı ve ürünleri, malzeme örnekleri veya hızlı prototipleme yapamıyorlardı. Bu nedenle, fabrikalar kapalıyken ürünlerini görselleştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 3D köklerime geri döndüm” diyor.
Haruko’nun önceki kariyerlerinin yanı sıra, Japon sanatı ve tasarımı da onu derinlemesine etkilemiştir. “Bu, evimde büyürken karşılaştığım şeyleri hatırlatıyor: Ukiyo-e sanatı, vintage Japon albüm sanatı ve dergiler, Studio Ghibli filmleri ve Japon televizyon programları,” diyor. Ayrıca, natürmort fotoğrafçılığı ve süreal sanattan da etkilenmiştir.
Bu günlerde, Haruko, editoryal yayınlar, markalar ve reklam kampanyaları için görsel ve animasyonlar oluşturuyor. Çalışmalarını genellikle illüstrasyon ve fotoğraf arasında bir yerde tutmaya çalışıyor; bu, onun CG’nin garip ve süreçsiz yönlerine duyduğu ilgiyle örtüşmektedir, çünkü gerçek hayatta var olmayan şeyleri yaratmayı seviyor.
Bu çocukluk bağlantısı, Haruko’nun çalışmalarında bir nostalji hissi olarak ortaya çıkıyor. Bu, her zaman sanatıyla duygusal bir bağ kurmaya çalıştığından kaynaklanıyor; bu da doğal olarak geçmiş deneyimlerini, çocukluk ilhamlarını ve Asyalı Amerikalı kimliğini içine çekiyor.