Sprite Logo İncelemesi

Merhabalar, hepimizin severek içtiği özellikle yaz aylarında sıklıkla tükettiğimiz Sprite’ın logosuna hiç dikkat ettiniz mi? Sprite logo incelemesi ile yeni bir seriye başlıyoruz. Tasarım Fikir olarak ünlü markaların logolarını ve ne anlatmak istediklerinizi kendimizce yorumluyoruz.

Görsel Obje Kullanımı

Asimetrik yazı karakterinin sesli harfi olan “i” harfi için noktayı limon çizimi şeklinde kullanmışlar. Bu ürünün içerisindeki maddelerden en belirgin ve ayırt edici olanı. Bu nedenle logolarına bir limon eklemişler. Bu çizim yalnızca ürünün içerisinde bulunduğu için değil aynı zamanda ürüne çağrışım yaptıracak bir ikon özelliği de taşıyor. Ayrıca ürün ismini tipografik olarak tamamlıyor.


Yazının etrafını saran çerçeve bir patlama efekti gibi duruyor. Veyahut eski nesil bir karikatürün konuşma balonları gibi. Yani anlatacak bir şeyleri olduğu kesin. Bize kuvvetli ihtimal bir “enerji patlamasını” temsil ediyormuş gibi geldi. Peki siz bu çerçeveler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşebiliriz.

Pin
Sprite Logo İncelemesi

Sprite Logosu Renk İncelemesi

Logonun içerisinde yer alan limon görseli iki farklı renkte kullanılmıştır. Limon görselinin altı açık yeşil üstü ise sarıdır. Ayrıca yazı karakterleri ve çerçeve yeşilin biraz daha koyu bir tonudur. Renklerin anlamları adlı içeriğimiz de detaylı şekilde renk psikolojisini anlatmıştık. Yeşil rengi bu logoda doğallığı ve ferahlığı temsil ediyor. Sarı ise neşe ve pozitiflik anlamlarını taşıdığı için ürünün doğal, ferah bir enerji kaynağı olduğunu vurguluyor. Bazen ufacık bir logo çok şey anlatır.  Tamamlayıcı renk olarak da nadiren maviyi kullandıklarını biliyoruz. Eski ambalajlarında özellikle şişe rengi olarak kullanıyorlardı. 2008’den sonra tasarımda daha da sadeleşmeye giderek mavi kullanımı azalttılar ve bazı serilerde hiç kullanmadılar. Mavi renk de çoğu zaman güven duygusu yaratmak için kullanıyor.

Eğer sizde bir marka ya da ürün yaratma aşamasındaysanız logo nasıl tasarlanır adlı içeriğimize mutlaka göz atın.

Sprite Logosu Yazı Karakteri

Özellikle açılı şekilde yazılan asimetrik bir yazı karakteri. Bu karakter hareket ve enerjiyi temsil ediyor. Harflerin arasında çok fazla boşluk olmaması etrafındaki negatif alanla birlikte düşünülünce ferahlık vurgusu yapabilir.

T harfi ile yükselen forma uygun olarak çerçeve uyum sağlıyor ve genişliyor. Bu yalnızca görsel estetik açısından güzel görünmesi için yapılmamış olabilir. Aynı zamanda çerçeve ile verilmek istenen duyguyu destekleyen bir font yaratılmış.

Sprite Logosuna Benzeyen Fontlar

Sprite yazı karakterine yakın birçok font var. Biz sizin için en çok benzeyen yazı tiplerini bir araya getirdik.

Skiff Fontu

Sprite Yazı Karakteri Benzeri Fontlar Skiff Fontu

Nocturne Serif Fontu

Sprite yazısına benzeyen yazı tipi

Charpentier Sans Pro Fontu

Sprite lgoosundaki yazı karakterine benzeyen karakterler

ARB 85 Poster Script Fontu

Sprite Logo benzeri yazı tipi

Bakery Script Open Fontu

Bakery Script Fontu Sprite

En Güncel Hali

Flat tasarım ve minimalizm akımından nasibini almış gibi duruyor. Günümüzde oldukça sadeleştirilmiş ve anlamından bir şey kaybetmemiş bir versiyonu var. Limon çizimini temsil eden sarı bir nokta. Çerçeve yerine aynı formları koruyan bir içi dolu yeşil bir zemin. Yine aynı yazı karakteri ve yerleşimi. Anlamından bir şey kaybetmeden yüklerinden kurtulan bir logo. Günümüz standartlarına gayet uygun.

Pin
Sprite logosu negatif kullanımı

Özet

Sonuç olarak yıllardır geliştirdikleri ve uzun zamandır radikal bir değişikliğe uğramayan bu logo başarılı bir logo diyebiliriz. Elbette Coca Cola kadar fenomen olamadı. Ancak içerisinde bir logodan beklenilen her şey var. Hem farklı renkteki ambalajların üzerinde hem de büyük boyutlu zeminlere uyumlu.


Ayrıca logodan renkleri çıkarttığımızda bile anlamlı ve kullanılabilir olmaya devam ediyor. Bu iyi bir tasarımda olması gereken bir özelliktir.

Sprite Logosunun tarihi ve daha önceki hallerini de şöyle bırakalım.

Pin

Bu tarz logo inceleme yazılarının devamının gelmesini istiyorsanız ve incelememizi istediğiniz logolar varsa yorumlarda bize mutlaka bildirin. Sprite Logo İncelemesi makalemizi okuduğunuz için teşekkürler.

“Sprite Logo İncelemesi” üzerine 2 yorum

  1. Serinin devamı gelmeli büyük amrkalardan ziyade iyi logosu olan küçük markalar daha iyi olabilir

    Cevapla
Yorum yapın

1