2022 Yılının Rengi

Merhabalar, geçtiğimiz günlerde Pantone 2022 Yılının Rengi yayınlandı. Bu yıl 17-3938 kodlu Very Peri yılın rengi olarak seçildi. Bu şirket her yıl yaygın olarak kullanılacağını düşündüğü bir rengi yılın rengi olarak tanımlıyor. Bu yıl ilk defa özel bir renk oluşturuldu.

Yeni Bir Bakış Açısı

Veri Peri rengi mavinin güven veren sakin tonları ile kırmızının heyecanını bir arada sunuyor. Pantone şirketinin yöneticilerinden Leatrice Eiseman Dünya’da benzeri görülmemiş bir değişim yaşanırken, Pantone 17-3938 yani Very Peri seçimi, güvenilir ve sevilen mavi renk ailesine yeni bir bakış açısı ve vizyon getiriyor” diyor. 

Pin

Yılın Rengi Nedir?

Bu projenin arkasındaki amaç, iç mekanlardan endüstriyel tasarıma kadar daha geniş tasarım dünyasını etkilemektir. Yılın rengi seçilen tonların farklı alanlarda kullanımına pek çok örnek sunan Pantone şirketi tasarımcılara o yılın renk trendi ile ilgili genel bir kılavuz oluşturur.

Giyim ve moda dünyasında Very Peri renginin fütürist ve yeni bir ifade kazandıracağı öne sürülüyor. İç mekanlar ve mimari tasarımlarda da farklı yüzey ve dokularda taze ve enerjik bir duygu uyandırdığı ortada.

Pin

Microsoft ile İş Birliği

Şirket tasarımcıların bu tonları kullanmasına yardımcı olmak için yeni araçlar ve iş birlikleri yapıyor. Pantone Connect ismi verilen renk platformu ile birlikte bu tonlardan oluşan dört farklı renk paleti kullanıma sunulmuş durumda.

Ayrıca Pantone şirketi, ürünlerine Very Peri’yi getirmek için Microsoft ile işbirliği yaptı. Özel olarak hazırlanan Teams arka planları, Windows duvar kağıtları ve yeni bir tema Microsoft Store’da ücretsiz şekilde sunuldu.

Windows için 2022 Yılının Rengi temasını buradan indirebilirsiniz.

Pin

Bu ortaklığın yanı sıra dijital sanat alanında a farklı iş birlikleri yapıldı. Blok zinciri ağı Tezos ile ortaklık kuruldu. Şirketin gelecek vizyonunda NFT ve metaverse gibi kavramlarında önemli bir yere sahip olduğu aşikar. 

Birçok tasarımcının bu yeni yılın rengine sıcak baktığı ve olumlu düşündüğünü söylemek mümkün.

Daha önce size Renklerin Anlamları isimli detaylı bir rehber hazırlamıştık. Bu konuyu ziyaret eden kullanıcılarımız o içeriğe de göz atmak isteyebilir. 

Pin

Siz 2022 Yılının Rengi Very Peri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Aşağıdaki hesaplardan bizi takip ederek destek olmak isterseniz çok seviniriz. Bir sonraki içerikte görüşmek üzere.

Yorum yapın